צו ירושה – כל המידע שחשוב שתכירו

צו ירושה – כל המידע שחשוב שתכירו

בעוד שישנם כאלו שהספיקו במהלך חייהם לחתום על צוואה מסודרת שעל פיה יש לפעול בעת חלוקת הרכוש והנכסים לאחר פטירתם, הרי שבהיעדר מסמך משפטי שכזה החלוקה מתבצעת בדרך אחרת, הקשורה לקשר המשפחתי וע"פ צו ירושה. בשורות הקרובות נלמד על מהות צו זה באמצעות מענה על מספר שאלות שכיחות בנושא.

מי יורש את נכסי הנפטר?

כאשר מופעל צו ירושה, היורשים החוקיים הם אלו שיורשים את נכסי המנוח, בהיעדר צוואה כמובן. היורשים החוקיים הם אלו שמוגדרים כך בזמן הווה. למשל, אם המנוח היה נשוי בעברו והתגרש עם הזמן, הרי שלאשה הראשונה אין כל זכות בירושה. במקרה אחר, כאשר אישה חיה עם ידוע בציבור, הוא זה שיורש את נכסיה ואף בעדיפות על ילדיה הביולוגיים.

האם יורשים רק נכסים?

הירושה מעבירה את האחריות והבעלות על נכסיו וההון העצמי של המנוח ליורשיו החוקיים. כמו כן, אותו צו ירושה מעביר את האחריות ליורשים גם בכל הקשור לטיפול והסילוק של כל חובותיו של הנפטר גם אם לא ידעו כלל על קיומם. משמעות הדבר היא כי ילדים או בני זוג עשויים לקבל לידם תשלומים של חובות והתחייבויות (לרבות תשלום דמי מזונות), דבר שאף עלול לגרום להם למכור נכסים על מנת לעמוד בכך.

מי בעל הנכס?

פעמים רבות עשוי להתגורר בבית הנפטר אדם שאינו מוגדר כיורש הבלעדי של הנפטר. למשל, נשאלת השאלה האם כאשר מופעל צו ירושה ואחד הילדים של הנפטר מתגורר בביתו מזה שנים רבות ואף תרם רבות למבנה, שיפץ והשקיע בו משאבים רבים, האם הוא זה שיורש את הנכס? התשובה במקרה זה היא שהנכס שייך אך ורק לנפטר ועל כן הירושה תחולק בין האחרים לאחר מכירת המבנה. כמובן שהאח יכול לערער על צו הירושה ולבקש חלק גדול יותר לעצמו מפאת השקעתו במבנה.

האם ניתן לערער על צו ירושה?

הצו הינו מסמך משפטי ויש לציית לו כאילו היה פסק דין. אלא, שעל מנת שנכסיו וחובותיו של הנפטר אכן יועברו ליורשים החוקיים, ישנה תקופה בה ניתן לערער על הצו בטרם יקבל תוקף רשמי. ישנן מספר דוגמאות למקרים בהם עולה הצורך לערער על צו ירושה ולמשל : כאשר מופיעה דמות שטוענת שבידה צוואה שנכתבה ע"י המנוח, כאשר בן או בת הזוג של הנפטר טוענים לזכותם על הירושה מפאת היותם ידועים בציבור, כאשר ישנה מחלוקת באשר לאופן חלוקת הירושה בין היורשים החוקיים (למשל, כאשר למנוח מספר יורשים חוקיים שהם ילדיו) וכו'.

Leave A Comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Call Now Button
שאל אותנו שאלה

שאל אותנו שאלה

    לייעוץ משפטי צרו קשר

    לפגישת ייעוץ התקשרו:

    052-2927602

    03-6521605

    או צרו איתנו קשר באמצעות הטופס

      דילוג לתוכן