כן אדם שנוטל תרופות פסיכיאטריות עדיף אך לא חובה שיקבל אישור רפואי לפני עריכת צוואה וזאת למנת למנוע טענות עתידיות בדבר אי כשירות לעריכת הצוואה. האישור צריך להינתן ע"י רופא פסיכיאטר.
עדיף להימנע מסעיפים מורכבים בצוואות אך ניתן לערוך הוראות קיזוז בצוואה כי שציינת. על כן עקרונית זה אפשרי. במקרה הכי גרוע הילד יקבל את חלקו כמו שאר האחים. אך הדבר לא יגרום לביטול הצוואה.
לא. כי זה סעיף הפוגע בזכות הגישה לערכאות שזאת זכות יסוד, וכל סעיף בצוואה המנסה לנעול את שערי בית המשפט אינו תקף. הסעיף הזה יבוטל גם אם היורש יגיש תביעה המתנגדת לצוואה.
אם הקשישה רשמה את הדירה על שמם של ילדיה הם יוכלו לפנות את הידוע בציבור. אך אם הקשישה ערכה צוואה שבה היא מחלקת את הדירה לילדיה שווה בשווה אזי זה לא מונע מהידוע בציבור להגיש תביעה כזו או אחרת בגין הדירה מכוח שנות מגוריו בדירה ועל כן אני ממליץ לקשישה לערוך בנוסף לצוואה הסכם לחיים משותפים עם הידוע בציבור וכך ימנעו סיבוכים משפטיים עתידיים.
יש להכין צוואה הדדית אשר לא ניתן לשנותה. אשר בה הם מורישים אחד לשני ובתנאי שהרכוש לאחר מותם הולך ל 2 ילדיהם בלבד.
אין אפשרות להבטיח מינוי אפוטרופוס באמצעות צוואה אלא בזמן הרלוונטי אתה ואחיך תגישו בקשה למינוי אפוטרופוס. שאתם תהיו אפוטרופוסים עבורה.
כונס הנכסים חייב לעשות מכרז (התמחרות) בכפוף להערכת שווי של שמאי. על כל הצדדים המעוניינים (כולל שאר היורשים) להשתתף במכרז.
ככלל, בית המשפט מעדיף למנות בני זוג כאפוטרופוסים. במידה ויש התנגדות מוצדקת מצד שאר היורשים, בית המשפט ימנה אפוטרופוס חיצוני וניטרלי. הכל עפ"י טובת החסוי, שקודמת לשיקולים אחרים.
אם היורש הלך עם ההורה המצווה והיה פעיל בתהליך של עריכת הצוואה, אפשר לטעון להשפעה בלתי הוגנת מצד היורש.
לכל צוואה ניתן להתנגד, אם יש עילה לכך. ההבדל בין צוואה נוטריונית לצוואה שנערכת אצל עורך דין: על צוואה נוטריונית רק הנוטריון חותם. על צוואה של עורך דין שני עדים נוספים, או עורך הדין ועד אחד. אין עדיפות לצוואה כזו או אחרת וביהמ"ש אינו נותן יתרון לצוואה נוטריונית או צוואה שנערכה ע"י עורך דין.
כן, כל אדם יכול לערער ובית המשפט יבדוק כל התנגדות וכל מקרה לגופו.
הצוואה עודה תקפה ואין צורך לחדשה, אלא אם כן התווספו עובדות ונסיבות חדשות.
זו שאלה שקשורה לחוק הירושה ועל כן, אם אין צוואה, ילדיה של אשתך מנישואיה הקודמים זכאים לרשת אותה בדיוק כמו ילדכם המשותף. אם יש צוואה שערכה אשתך אזי ילדיה של אשתך מנישואיה הקודמים וילדכם המשותף ירשו על פי הכתוב בצוואה.
מאחר וילדי אשתך מנישואיה הקודמים אינם ילדיך הביולוגיים, אזי הם זכאים לרשת רק את חלקה של אשתך ולא את חלקך – אלא אם כן צוין אחרת בצוואה.
ישנה דרך חוקית לעשות זאת אך מומלץ להתייעץ באופן אישי עם עורך דין כדי לדעת כיצד זה אפשרי.
מנהל העיזבון הוא שאחראי על גביית חובות עד שהירושה מקוימת. ניתן לגבות חובות גם ממי שהוא אחד מהיורשים.
לא. לפי חוק הירושה, כל הסכם שנעשה לגבי ירושתו של אדם שעודנו חי איננו תקף.
נעים להכיר – עורך דין יעקב בלס:
בוגר הפקולטה למשפטים (1994) באוניברסיטת תל אביב ועורך דין גירושין מוסמך (1996). לעו"ד בלס ניסיון עשיר באלפי תיקים בתחום של גירושין ודיני משפחה, הכוללים הופעות בבתי משפט לענייני משפחה ובבתי דין רבניים, ערעורים בערכאות השונות ועוד. עו"ד בלס השיג תקדימים רבים – ובפרט תקדים בנושא מזונות קטינים שניתן בשנת 2002 – וכן צבר פרסומים בעיתונות והתראיין בתכניות רדיו.
משרד עורכי דין יעקב בלס מציע מגוון רחב של שירותים משפטיים, במספר תחומי עיסוק עיקריים:
דיני משפחה וענייני גירושין, דיני מקרקעין ונדל"ן, משפט פלילי ועוד. כמו במרבית משרדי עורכי דין אחרים, גם במשרד עו"ד בלס ניתן לקבל – בנוסף – שירותי ייצוג בבתי משפט ובבתי דין שונים (ליטיגציה), בהתאם לנושא הנדון בכל תיק.
לקבלת ייעוץ בנושא דיני משפחה השאירו פרטים בטופס או חייגו
טלפון: 052-2927602 | 03-6521605 (יעקב בלס)